Blog

3 trin til toppen

Alle veje fører til Rom … blev ikke bygget på én dag
Der er flere måder at komme godt igang med at øge sundheden på en arbejdsplads på. Nogle kunder vil gerne smide hatten ind først og se, hvordan medarbejderne reagerer på en 3 timers frokostevent med kræs til både ørerne og ganen. For enden af denne oplevelse står det klart, at Sukkersheriffen kan gøre sundhedstemaet relevant for alle. Læs om produktet HER

Andre kunder hopper fro og frejdigt på et 3-4 ugers forløb med fælles kick-off- og inspirationsmøde, 2 x 20 minutters sundhedstjek pr. person + en lækker mellemmåltidsoverraskelse en aftalt eftermiddag midtvejs i forløbet. Læs om produktet HER

Uanset hvordan vi kommer godt igang med et samarbejde med nye kunder, er målet altid at få en langtidsholdbar aftale, der ender med at rumme og rådgive alle virksomhedens forskellige medarbejdere i samme øjeblik, de har behov for det.

Dette stolte slutprodukt kalder vi “En sukkersherif i huset”. Med det lover vi kunderne garanti for, at sundhedseffekten er både udbredt og langtidsholdbar. Sygefraværet falder. Arbejdsglæden stiger. Så sikkert som amen i kirken. Det tør vi garantere, fordi alle undersøgelser – forskningens og vores egne – viser, at jo mere helhjertet og bredt man arbejder med sundhedsfremme på en arbejdsplads, jo bedre bliver resultaterne på sigt. Din investering i en gennemtænkt og fornuftig sundhedsindsats betaler sig tilbage i forholdet 1:3. Læs om produktet HER

Fra sort had til grøn kærlighed

Grøn er håbets farve
Sukkersheriffens koncept indeholder blandt andet tema-aktiviteter, der skydes i gang med rettidig omhu. Timing er helt utrolig vigtig i sundhedskommunikation, for hvis ikke lysten til at lære og lytte er tilstede, spilder vi kundernes tid.

Når tiden er inde til at sætte grøntsager på dagsordenen, har vi mange strenge at spille på. Det gælder om at få de vigtige budskaber klart og tydeligt frem på mange forskellige måder, så de ender med at fylde mere end sædvanligt i hjernerne på alle i målgruppen.

Mennesker lærer bedst på forskellig vis. Derfor prøver vi at sende på flest mulige kanaler; fx via øjne, ører, føle-, smags- og grinesansen.

På den typiske grøntsags-hadeliste finder vi knoldselleri, rosenkål og fennikel. Listen bliver udarbejder for den enkelte arbejdsplads over en kop fælles morgenkaffe, og herefter har Sukkersheriffen fået noget at arbejde med.

2016-09-01-10-04-33

Man skal være sulten for at overvinde sin angst for knoldselleri
Pludselig en dag kommer Sukkersheriffens team rullende i af døren på arbejdspladsen med det smukkeste syn af små tallerkenanretninger. Det sker i tidsrummet mellem 14.00 og 14.30, for her er blodsukkeret lavest, og her er mange tilbøjelige til at finde en lappeløsning på problemet i form af en kold cola eller kaffe med masser sukker. Appetitten er med andre ord i talehøjde til at spise hvad som helst, som øjnene har besluttet, er ser lækkert ud.

2016-09-14-14-29-33

Det man siger, er man selv – en knold, en rod eller en sur citron?
I dette tilfælde blev der serveret små pizzaer af knoldselleri pyntet med mozzarella, parmasan, hakkede mandler og friske æbletern med et strint af honning og et lille drys salt.

2016-09-14-14-20-55

We shot the Sheriff
Fordommen mod smagen af fennikel blev skudt i sænk med flotte røde shots, der ved brug af æble og citron i juicen fik hadegrøntsagerne til at smage fantastisk, friskt og lækkert.

2016-09-14-14-20-35

Vi plejer af sige, at brun er håbets farve – men det er når vi taler om fuldkornsprodukter
Den ekstra lille overraskelse på tallerkenen var en fuldkorns-klapsammen-snack med nutella lavet på dadler i stedet for sukker. Fadet som ses på billedet ovenfor blev efterfølgende stillet et central sted, så alle kunne gå ind og prøve igen, om det virkelig kunne være rigtigt …

Se sådan går det til, at hårdkogte grøntsagsfornægtere af mange slags får en aha-oplevelse og som altid opskrifterne i hånden, så de kan gå hjem og vise konen, hvordan den skal skæres … med knoldselleri, fennikel og rødbede osv.

2016-09-14-14-29-10

Humor er den direkte vej til hjertet

Man hører bedre efter, hvis man lukker øjnene
Sanserne skærpes som bekendt, hvis man ikke bruger dem alle på en gang. Det ved alle, der har fået bare den mindste smule militær træning. Hos Sukkersheriffen bruger vi alle tricks til at lave hul igennem lydmuren.

Spørgsmålet var forleden: Hvordan får vi (læs: Sukkersheriffens team) 35 mekanikere + det løse til at høre rigtig godt efter på et morgenmøde i kantinen, hvor det skal handle om frugt og grøntsagers lyksagligheder? Temaet lyder ikke umiddelbart særligt ophidsende, og direktøren var da også mere end en smule bekymret for, om det ville lykkes os at få hans medarbejdere tændte og engagerede denne gang. Samarbejdet var blevet skudt i gang med stor succes for seks måneder siden, og nu skulle der lægges en ny knude på sundhedsbålet.

Generelt er der store forventninger til underholdningsværdien af sundhedsformidling i dagens Danmark. Og når man som Sukkersheriffen arbejder for at fremme noget så usexet som helt almindelig sund fornuft, bliver det selvsagt en stor udfordring af komme igennem lydmuren på en måde, der giver den ønskede effekt.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde
Grøntsags-striptease er et godt eksempel på, hvordan vi hele tiden produktudvikler og tænker ud af boxen hos Sukkersheriffen. Efterhånden som vi får vores kunder godt ind under huden og ved, hvad medarbejderne har brug for, stiger respekten og tilliden til os, og vi bliver mere og mere modige til at turde vække opmærksomhed ved at sige og gøre ting, som er skæve og sjove – vel at mærke uden at det seriøse budskab lider skade.

HUSK: Den, der tager spøg for spøg og alvor kun alvorligt, har ikke forstået nogen af delene (Citat: Piet Hein)

I rødt til grønt eksperiment
En postkasserød spadseredragt med plisseret nederdel  fra Kirkens Korshær kom nu i spil. Under den var der nemlig god plads til et nylon-nøgenkostume i løstsiddende jumpsuit-stil.

2016-09-01-08-47-40
Da gruppen af mekanikere, værkfører og kontorfolk med direktøren i spidsen dukkede op som aftalt til morgenkaffe i kantinen, var der dækket fint op med friske grøntsager på bordene, og jeg bød velkommen iført mit stiveste rødeste puds.

Efter en kort opvarmningstale – hvor der blev grinet godt i krogene og spurgt, om jeg ikke havde lagt mig lidt ud siden sidst – gik min tavleundervisning i gang. Grøntsager af varierende beskaffenheder og sundhedskvaliteter blev vendt og drejet, så alle efterfølgende var klædt på til at deltage i en workshopbaseret spørgekonkurrence.

Flokken blev inddelt i grupper i forhold til den grøntsag, de sad tættest på, og grupperne blev nu udfordret til på skift at føre sig frem med deres viden om grøntsager. For hvert rigtig svar smed jeg en beklædningsgenstand og stod til sidst helt nøgenudklædt overfor forsamlingen kun iført porre og læsebriller. Afslutningsvis opsummerede jeg – uden at fortrække en mine – workshoppens vigtigste pointer i forhold til, hvorfor og hvordan vi alle sikrer os at få grøntsager nok hver evig eneste dag.

Lad mig sige det således: Der var fuld fart på grøntsagssnakken den morgen. Der var flere i lokalet, der ikke rigtig vidste, hvor de skulle kigge hen. Til gengæld hørte de rigtig godt efter. Enkelte sad med siden eller ryggen til “scenen”, men de fleste var bare på, grinede og nød komikken. Ingen i lokalet glemmer den grøntsagsoplevelse lige med det samme!

Næste morgen indløb dette foto på Facebook fra en morgenmadsspisende deltager med billedteksten: “Havregryn med grønt”.

14224951_10154548197302375_4427191158076393620_n

App skal få mænd til at tænke på grøntsager

Det man tænker på, spiser man mere af
Sukkersheriffen lancerer nu en ny app, der skal hjælpe vores kunder med at få spist lidt mere frugt & grønt.

App’en kan downloades på en smartphone, og login til brugen af den fremsendes på mail til den enkelte direkte fra Sukkersheriffen.

Som altid i vores sundhedsprojekter er der også her lagt op til konkurrence. Man kan dyste med sig selv, og man kan dyste med sine kolleger på arbejdspladsen. Alle, der registrerer indholdet af frugt & grønt i alle dagens måltider i en uge, deltager i lodtrækningen om nogle fine præmier.

Konkurrencen handler altså ikke om, hvor meget man spiser, men om at være med fra start til slut.

Målet med app’en er at skabe fokus og øget bevidsthed, for når det lykkes, påvirker det spisevanerne positivt.

Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om, hvordan du og dine medarbejdere får fingre i Spisgrønt-app’en.

Håndmadder – nu med råkost

Sund lappeløsning til mænd uden madpakke
Sukkersheriffen har lavet et samarbejde med en lokal smørrebrødsbutik i Hillerøds industrikvarter. Her kan man fra uge 33/2016 købe en frokostløsning, der ikke bare giver god energi, men som også bidrager med vigtige næringsstoffer. Håndmadder er udemærket, men når de suppleres af en portion frisk og velsmagende råkost, bliver det næsten ikke bedre.

Konceptet holder kunderne mætte frem til fyraften
Ud over en sund to go frokost bestående af rugbrød og grøntsager, kan man også købe et sundt mellemmåltid, så man er klar til at løfte et faldende blodsukker og energiniveau om eftermiddagen.

Mellemmåltidet består ganske enkelt af en spiseklar gulerod eller en rugbrødsbolle + en frugt.

Vibeke Lund: Mange af vores kunder i området, kører enten til pølsevognen eller McDonalds, hvis de ikke har fået madpakken smurt hjemmefra. Jeg er glad for, at vi nu kan anbefale dem at handle hos Eurokitch på Vølundsvej 2 i Hillerød.

10 More Years

Der skal være plads til det hele i et sundt liv – også til et brag af en jubilæumsfest

Maj 2016

Sukkersheriffen fejrede sin 10 års fødselsdag
ved at invitere kunder og venner af huset til havefest
på en grøn, solbeskinnet plet i det hårde Slotsgademiljø

2016-05-29 08.38.31

Kolesterol-undervisning under åben himmel

Det gode og det virkelig onde kolesterol
Virksomhedens samlede sundhedsprofil blev præsenteret på det afsluttede fyraftensmøde med CL Electric i Hillerød. I den forbindelse, blev deltagerne undervist, så de i fremtiden er helt skarpe på, hvordan de skal forholde sig til deres egne kolesterolværdier, men også til hele snakken om problematikkerne i forhold til mængden af LDL og HDL kolesterol i blodet.

13428537_1147221098675736_529660181504413837_n

På blot 4 uger var antallet af medarbejdere med forhøjet kolesteroltal halveret
25 ud af 34 mulige medarbejdere havde takket ja til to sundhedstjek med 3 ugers mellemrum efter arbejdstid. Det, synes vi hos Sukkersheriffen, er en flot deltagelse, fordi alle aktiviteter placeret udenfor normal arbejdstid er i hård konkurrence med alt det andet, en familie skal nå i hverdagen.

Fineste forbedringer ses i spise- og søvnvanerne
I forbindelse med 2. sundhedstjek registrerer vi hos Sukkersheriffen alle de parametre, som er forbedret siden 1. sundhedstjek. På de korte møder med medarbejderne når vi at holde taler til nationen om betydningen af fx at spise fisk, fuldkorn og grøntsager og inspirerer til, hvordan den enkelte lettest kan få flere af de sunde sager indenfor vesten.

Vi oplever gang på gang, hvordan den opmærksomhed, der bliver skabt på de enkelte fødevaretyper, søvn og motion, nærmest pr. automatik flytter noget.

13407157_1147220845342428_3681700475020981584_n

Sig noget, Pjerrot
Og de gjorde de. Vi har samlet alle svarene fra medarbejderne på vores spørgsmål: Hvad, synes du, har været godt ved projektet?

Læs citaterne HER

Mad med næringsstof til eftertanke

I sol står urt og busk i skjul … klar til 30 sultne elektrikere
Vi serverede rødbede-gulerod-æble-råkost med dressingen, der kan få grøntsager til at smage som et stykke af himlen.

På “pølsebakken” lå desuden en 1/4 lækker, hjemmebagt fuldkornsbolle, et jordbær og en ærtebælg + det løse og lidt at læse i som svar på spørgsmålet “kan man få opskriften på den råkost”?

2016-05-12 15.20.552016-05-12 15.37.16

Vi kunne have siddet indendørs, men det hele bliver straks mere afslappet og uformelt, når vejret indbyder til udendørs-dialog i samlet flok. Så vi rykkede udenfor i solen. Mit team og jeg benyttede lejligheden til at spørge gutterne, hvordan det gik med det sukkerfri arbejdsliv. De havde været i gang med udfordringen i den første af i alt tre uger, da vi  mødtes til eftermiddagsmåltidsevent.

“Kan I mærke forskellen”?
Der kom flere eksempler på bordet fra øjeblikke, hvor sukkervanerne var blevet udfordret, og automatpiloten nær havde diskvalificeret et par stykker. Hænder havde ubevidst rakt ud efter bolsjer og chokolade på et messebesøg, men var blevet reddet på målstregen af kollegers råben vagt i gevær.

“Man kan især mærke det om eftermiddagen”, var der et par stykker, der proklamerede. “Man har mere energi”.

Udover at dyste om at undgå søde sager i arbejdstiden er elektrikerne blevet klædt på med alt, hvad de skal bruge for at lykkes med de sunde mellemmåltider dér, hvor de plejer at snuppe sig en sodavand eller hapsdog.

Download artikel om denne event HER

Derfor anbefaler vi mænd at gå med håndtaske

Det du spiser i arbejdstiden afgør, hvem du er i fritiden
Har man været i kløerne på Sukkersheriffen i blot fem minutter, har man hørt om vigtigheden af at spise sunde mellemmåltider.

Det handler om at være forberedt til tænderne og om at være den bedste version af sig selv – også efter fyraften.

Klik og hør Sukkersheriffen forklare pointen HER

Cool, Calm and Collected

En af vores kunders medarbejdere blev forleden indlagt efter besøg på skadestuen med hjerteflimmer og snurren i venstre arm.

I sin samtale med lægen kunne han fremvise sit sundhedskort fra sundhedstjek hos Sukkersheriffen. Kortet oplyste, at kolesteroltallet og blodtrykket var normalt, og “vores mand” fortalte os siden, at han under hele seancen på hospitalet var rolig, fordi han jo vidste, at det ikke kunne være en blodprop.

Det viste sig, at problemet skyldtes en nerve, der havde sat sig fast omkring skulderleddet.