FROM THE BLOG

Mænd er fra Mars, men selv aliens ønsker at leve sundt

Hurra for den store forskel
Det er ganske enkelt en myte, at håndværkermænd, mekanikere, chauffører, og hvad vi har på kontoen for rigtige mænd i dansk erhvervsliv, ikke interesserer sig for det sunde liv. Det gør de, men når kropssproget signalerer “gå væk hund”, er der fordi, de er møghamrende trætte af den manglende respekt for det maskuline fokus på sundhed.

Alle mennesker ønsker at leve sundt, godt og længe
Men budskaberne om, hvad der skal til, er gennemsyret af kvinders behov og syn på sundhed. I sundhedssektoren og på de danske hjemmefronter. Måske har du allerede lagt mærke til, at der generelt er stor forskel på mænd og kvinders tanker, behov og måde at være i tilværelsen på. Kønsforskellene i relation til sundhedstemaet er bestemt ikke mindre. Tværtimod. Hvis sundhedskommunikationen med mænd ikke tager højde for disse forskelle, kan indsatsen meget let blive spildte kræfter.

Vi skyder hul igennem lydmuren med sovs
Det er sjovt at opleve, hvad der sker i en forsamling rigtige mænd, når de får besked på, at sovs og dressing på grøntsagerne har sin berettigelse i en sund kost. “Kan du ikke fortælle det til min kone”, er en typiske reaktion, der får alle i lokalet til at grine højt. Dertil svarer jeg: “Gerne, stik mig lige din meddelelsesbog, så skal jeg nok give hende klar besked”.