FROM THE BLOG

Er buschaufføren narkoman?

HVAD HULEN SKER DER FOR DR?

I den tankevækkende programserie Mandefald på DR1 følger vi blandt andre buschaufføren, Flemming, der har en sød tand. Vi hører ham sammenligne sin kærlighed til de søde sager med narkomani, og programtilrettelæggeren lader ham opsøge en alternativ behandler for med hypnose at komme sin tilbøjelighed til livs.

Jeg savner, at Flemming for rullende kamera får at vide, at han er fuldstændig normalfungerende. Hans trang til søde sager kan med rettidig omhu kureres på 5-10 minutter, hvilket en dygtig og veluddannet kostvejleder ville have fortalt ham. Er man(d) i en eller anden form for ubalance (ensom, træt, sur, sulten) er det især vigtigt at få spist noget mad hver 3. time.

Alternativt er det menneskets primitive urinstinkter og hjerne (der ikke har udviklet sig de sidste 35.000 år), der får lov til at løse problemet med fedt og sukker.

Mit kostråd til Flemming er: Spis en rugbrøds-ostemad et kvarter før, du plejer at blive lækkersulten – hold fast i kakkelbordkanten i fem minutter – og vupti – din sukkertrang dukkede aldrig op.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *