Fra sort had til grøn kærlighed
Grøn er håbets farve
Sukkersheriffens koncept indeholder blandt andet tema-aktiviteter, der skydes i gang med rettidig omhu. Timing er helt utrolig vigtig i sundhedskommunikation, for hvis ikke lysten til at lære og lytte er tilstede, spilder vi kundernes tid.
Når tiden er inde til at sætte grøntsager på dagsordenen, har vi mange strenge at spille på. Det gælder om at få de vigtige budskaber klart og tydeligt frem på mange forskellige måder, så de ender med at fylde mere end sædvanligt i hjernerne på alle i målgruppen.
Mennesker lærer bedst på forskellig vis. Derfor prøver vi at sende på flest mulige kanaler; fx via øjne, ører, føle-, smags- og grinesansen.
På den typiske grøntsags-hadeliste finder vi knoldselleri, rosenkål og fennikel. Listen bliver udarbejder for den enkelte arbejdsplads over en kop fælles morgenkaffe, og herefter har Sukkersheriffen fået noget at arbejde med.
Man skal være sulten for at overvinde sin angst for knoldselleri
Pludselig en dag kommer Sukkersheriffens team rullende i af døren på arbejdspladsen med det smukkeste syn af små tallerkenanretninger. Det sker i tidsrummet mellem 14.00 og 14.30, for her er blodsukkeret lavest, og her er mange tilbøjelige til at finde en lappeløsning på problemet i form af en kold cola eller kaffe med masser sukker. Appetitten er med andre ord i talehøjde til at spise hvad som helst, som øjnene har besluttet, er ser lækkert ud.
Det man siger, er man selv – en knold, en rod eller en sur citron?
I dette tilfælde blev der serveret små pizzaer af knoldselleri pyntet med mozzarella, parmasan, hakkede mandler og friske æbletern med et strint af honning og et lille drys salt.
We shot the Sheriff
Fordommen mod smagen af fennikel blev skudt i sænk med flotte røde shots, der ved brug af æble og citron i juicen fik hadegrøntsagerne til at smage fantastisk, friskt og lækkert.
Vi plejer af sige, at brun er håbets farve – men det er når vi taler om fuldkornsprodukter
Den ekstra lille overraskelse på tallerkenen var en fuldkorns-klapsammen-snack med nutella lavet på dadler i stedet for sukker. Fadet som ses på billedet ovenfor blev efterfølgende stillet et central sted, så alle kunne gå ind og prøve igen, om det virkelig kunne være rigtigt …
Se sådan går det til, at hårdkogte grøntsagsfornægtere af mange slags får en aha-oplevelse og som altid opskrifterne i hånden, så de kan gå hjem og vise konen, hvordan den skal skæres … med knoldselleri, fennikel og rødbede osv.