FROM THE BLOG

Kold kanvas med varme reaktioner

Først foredrag – så gule ærter
“Vi har jo vores egen sherif her i sognet”. Sådan blev jeg præsenteret på Hillerød Industri- og håndværkerforenings generalforsamling den 22. marts. Jeg havde lovet formanden, Palle Andersen at give et kort indlæg om sundhedsprojektet “Hvis din krop var en Ferrari …”, som netop er et lokalt partnerskabsprojekt i Hillerød og omegn. Omkring 80 erhvervsfolk (alle mænd) lyttede til meldingerne fra hesten egen mund om, hvorfor det på en gang er både vigtigt og sjovt at sætte sundhed på dagsordenen i virksomheder med mange mænd. Eneste sundhedsfaglige indslag i talestrømmen var budskabet om alle fordelene ved at holde hele firmaets blodsukker stabilt fra morgen til fyraften.

Når et legeme nedsænkes i vand, ringer telefonen
I går fik jeg i timerne inden weekenden lejlighed til at ringe til et par potentielle nye kunder i Hillerød. Da telefonen blev svaret hos en malermester, præsenterede jeg mig og spurgte efter direktøren for det hele. “Han er gået for i dag, men er det noget, jeg kan hjælpe med”? Jeg forklarede kort, at jeg stod i spidsen for et større sundhedsprojekt med fokus på rigtige mænd i nabolaget, hvorefter manden i røret udbrød: “Jamen, så er det jo dig, der er skyld i, at vi har fået en lækker frokostordning her i firmaet. Chefen har hørt dig et eller andet sted, og nu siger han, at vi bør spise hver 3. time. Og vi har fået indført knækbrød til frugten”.

Malermesteren er varm på ideen
Jeg fangede bossen på mobilen et øjeblik senere og fik det klare indtryk, at ideen om sundhedstjek allerede var blevet solgt ind i minutterne inden, de traditionelle gule ærter med flæsk og sennep blev serveret forleden aften.