Biogen Idec

Project Details

CLIENT

DATE

IN

SKILLS

LINK

PROJECT DESCRIPTION

[section_dd][column_dd span=’12’][text_dd]”Biogen Idec besluttede i 2007 at sætte fokus på medarbejdersundheden og i den forbindelse at tilbyde vores ansatte sundhedstests og sundhedssamtaler.

Vi faldt for The Sweet Companys sundhedscoaching-koncept, fordi vi ikke ønsker at fokusere ensidigt på overvægt og fedme i sundhedsindsatsen, men derimod gerne vil fokusere på et bredere sundhedsbegreb. Det ønske passede som fod i hose med The Sweet Companys syn på sundhedsfremme. Kostvejledningen sker uden brug af begrænsende kostplaner og heksejagt på kalorier. Pilen peger derimod direkte på mad med god energi, blodsukkerbalance, den sunde frokost- og middagstallerken og ikke mindst vigtigheden af at spise sunde mellemmåltider, inden lækkersulten dukker op som trold af en æske – hver eneste dag. Det sidste har været en god øjenåbner for mange medarbejdere.
Da vi søsatte vores nye tilbud om sundhedssamtaler til medarbejderne, gik The Sweet Company sin første i rækken af charme- og introduktionsrunder mellem skrivebordene i alle afde- linger. Her blev tilbuddet synligt og konkret for en hver. Disse små personlige konfrontationer med The Sweet Company kick-startede projektet på fin vis.
Sundt liv samtalerne blev et tilløbsstykke helt fra starten. Nogle medarbejdere deltog af nysgerrighed for at få bekræftet deres syn på hverdagsstrategierne. Andre har brug for løbende støtte til at få styr på̊ kolesteroltal, blodtryk eller vægt. Andre igen vil gerne tale om familiens kostvaner og især dem i børnehøjde. Vores medarbejdere har sat pris på at kunne tale om det, der ligger dem mest på sinde i relation til sundhed. I flere tilfælde har ægtefæller været inviteret med til samtalen for at familien bedre kunne støtte hinanden og samarbejde om at skabe nye sundere hverdagsvaner.

Aftalekalenderen styrede The Sweet Company, og vi brugte således ikke kostbar tid på administration på den del af sundhedsindsatsen.

”What’s on Your Plate, Kate” er en kantinekampagne, som i flere omgange har givet mange medarbejdere godt stof til smil og eftertanke. Disse events var en del af pakken, og de har vist, at sundhedsformidling ikke behøver at være kedelig for at være effektiv.

n betingelse for samarbejde med os er, at udenlandske medarbejdere kan få samtaler på engelsk. Den opgave klares med stor tilfredshed, og tilbagemeldingerne fra medarbejderne er generelt meget positive og opfylder til fulde vores mål med indsatsen. Vi har været meget glade for samarbejdet”.

Pernille Brinkløv, miljø- og arbejdsmiljøchef i Biogen Idec[/text_dd][/column_dd][/section_dd]